soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2| petalaman3

News & Announcement

Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang (SPPP) sedang melaksanakan konsultansi awam bermula 26 Oktober 2021 sehingga 31 Oktober 2021 untuk mendapatkan ulasan dan maklum balas pengguna pelabuhan dan pemain industri terhadap pengenaan caj berkaitan perkhidmatan pelabuhan bagi tujuan penggazetan. Konsultansi yang dijalankan dengan kerjasama Unified Public Consultation di bawah Malaysian Productivity Corporation (MPC) merangkumi tinjauan ke atas Caj-Caj Atas Perkhidmatan Pelabuhan Pulau Pinang, Caj-Caj Atas Perkhidmatan Pelabuhan di Swettenham Pier Cruise Terminal dan Pengenaan Caj- Caj Atas Perkhidmatan Vehicle Booking System (VBS).  Konsultasi awam ini merupakan elemen penting di dalam Regulatory Impact Analysis (RIA) yang dilaksanakan secara terangkum dengan semua pihak yang berkaitan. Proses ini juga selaras dengan kehendak Good Regulatory Practice (GRP) yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia.
 
Pautan link untuk konsultansi awam terhadap pasca-pelaksanaan â€˜post-implementation’ pengenaan caj-caj perkhidmatan pelabuhan sebelum ianya digazetkan (NGT)
 
Pautan link untuk konsultansi awam terhadap cadangan Caj-Caj Atas Perkhidmatan Pelabuhan di Swettenham Pier Cruise Terminal sebelum ianya digazetkan (SPCT)
 
Pautan link untuk konsultansi awam terhadap cadangan pengenaan Caj-Caj Atas Perkhidmatan Vehicle Booking System (VBS) sebelum ianya digazetkan (VBS)
LINK TO BANK
bank cimb   bank maybank   bank publicbank   bank ambank
QR code
click

QR Code

QR code

Scan this QR Code using your smartphone

 Level 2, Swettenham Pier Cruise Terminal, No. 1A, King Edward Place
10300 George Town, Penang.

604.263.3211 | 604.262.6211 |  sppp[at]penangport[dot]gov[dot]my
Follow Us
icon facebook2  icon twitter  icon instagram3  icon 5s