soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2| petalaman3

News & Announcement

YB Tuan Loke Siew Fook, Menteri Pengangkutan telah mengadakan lawatan ke Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang (SPPP) pada 1 Mac 2023. Turut mengiringi ialah YAB Tuan Chow Kon Yeow (Ketua Menteri Pulau Pinang), YBhg. Dato’ Jana Santhiran A/L Muniayan (Ketua Setiausaha Kementerian Pengangkutan), YB Dato’ Mohd Sayuthi bin Bakar (Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang), YB Zairil Khir Johari (EXCO Infrastruktur & Pengangkutan), YB Yeoh Soon Hin (EXCO Pelancongan & Ekonomi Kreatif), YBhg. Dato’ Ar. Yew Tung Seang (Datuk Bandar Negeri Pulau Pinang) dan Setiausaha-setiausaha Bahagian Kementerian Pengangkutan.
 
Lawatan yang diadakan di Pejabat SPPP, Swettenham Pier Cruise Terminal ini diketuai oleh Puan Monaliza binti Suhaimi selaku Pengurus Besar SPPP. Delegasi Kementerian Pengangkutan telah diberi taklimat oleh Pengurus Besar SPPP mengenai pelbagai aspek antaranya adalah pencapaian SPPP sepanjang tahun 2022, hala tuju perkhidmatan feri di Pulau Pinang dan pembangunan di sekitar Swettenham Pier Cruise Terminal. Delegasi Kementerian Pengangkutan kemudian dibawa menaiki feri laju ke Pangkalan Sultan Abdul Halim (PSAH) dibawah kendalian Penang Port Sdn. Bhd. bagi meneruskan perjalanan ke program yang seterusnya.
 
SPPP mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Delegasi Kementerian Pengangkutan atas kesudian mengadakan lawatan ke SPPP.

 

 

LINK TO BANK
bank cimb   bank maybank   bank publicbank   bank ambank
QR code
click

QR Code

QR code

Scan this QR Code using your smartphone

 Level 2, Swettenham Pier Cruise Terminal, No. 1A, King Edward Place
10300 George Town, Penang.

604.263.3211 | 604.262.6211 |  sppp[at]penangport[dot]gov[dot]my
Follow Us
icon facebook2  icon twitter  icon instagram3  icon 5s